www.kadirdogan.com.tr

17 Nisan 2009

Dota Nedir? Nasıl Kurulur? Eurobattle Serveri ile Anlatımı.

DOTA “Defense of the Ancients – Eski Uygarlıkların Savunması”  anlamına gelir.  DOTA Icefrog tarafından geliştirilmekte olan bir Warcraft3 haritasıdır.  Frozhen Throne ek paketiyle beraber oynanmaktadır. Oyun bir satranç kadar keyif veren bir o kadarda zeka ve ekip ruhuna sahip olmayı gereketiren bir oyundur.  Bu makalede daha önce hiç bu oyunu oynamamış arkadaşlara oyunu anlatmak yerine bu oyunu daha önce oynayan arkadaşlara bilgisayarlarını nasıl kurabileceklerini anlatcağım. Benim oynadığım server www.eurobattle.com’dur. Şuan oyunu oynayabilmeniz için versiyonunuzun 1.23 olması gerekiyor.

Oyunu kurmak için ihtiyacımız olanlar.

1. War Craft 3 cdsi ya da kurulum dosyaları.

2. Frozen Throne cdsi  ya da kurulum dosyaları.

3. 1.24b update dosyası (tıkla ve indir)

4. Eurobattle.net Giriş Yaması (tıkla ve gir)

5 Dota mapı (sürekli güncellendiği için www.getdota.com adresinden son sürümünü indirin)

6 eurobattle.net üzerinden alınmış acount.

War Craft3′ü kurun. Kurulum bittikten sonra Frozhen Throne cd sini kurun. Güncelleme 1.23a güncelleme dosyasını kurun. Eurobatle loader programını kurun. Eurobattle serverine giriş yapmak için server dosyasının oluşturduğu oyun başlatma programını kullanmanız gerekiyor aksi takdirde server’e bağlanamazsınız. Daha sonra www.getdota.com’dan indirdiğiniz dota mapını program files/warcraft III/maps/download klasörünün altına yapıştırın. Eğer download klasörü bu dizinde bulunmuyorsa oluşturun.

Artık herşeyiniz hazır.  Euroload’in oluşturuduğu kısayol ile servere bağlanıp DOTA oynayabilirsiniz.

Not: Eğer oyunu arkadaşlarınız arasında oynayacaksanız. Eurobattle.net kullanmayacaksanız. 4 üncü ve 6 ıncı adımları atlayınız.

DİKKAT: BAĞIMLILIK YAPAR!

Yorum yapılmamış »

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri. Geri İzleme URL'si.

Yorum yapın

WordPress'in desteğiyle.